Iğdır Üniversitesi tarafından düzenlenen "Mühendislik Araştırmalarında Ar-Ge Faaliyetleri ve Mevcut Proje Destekleri" konulu konferans ve "Farklı Boyutlarıyla Helal Gıda" konulu panele bölüm başkanımız Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ onur konuğu olarak katılmıştır. Katılımın yüksek olduğu organizasyonlar basında da yer bulmuştur.
Farklı Boyutlarıyla Helal Gıda” konulu panelin başkanlığını Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ömer Rıza Akgün yaparken, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Osman Sağdıç, Çanakkale Müftülüğü’nden Dr. Mustafa Boran ve Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırma Derneği (GİMDES) Baş Denetçisi Ahmet Tunç Cengiz panelist olarak katıldı. Panelde ilk olarak söz alan Prof. Dr. Osman Sağdıç, “Helal ve Sağlıklı Beslenme” konusunda bilgi verdi. Prof. Dr. Sağdıç, “Gıda güvenliği, hammaddeden başlayarak, işlenmesi, hazırlanması, depolanması ve tüketiciye sunulmasına kadar olan süreçte gıda kaynaklı biyolojik, fiziksel ve kimyasal problemlere karşı gıdaları korumaktır. Helal gıdalar ise; gıda güvenliği çerçevesinde İslâmî kurallara uygun olarak üretilmiş, işlenmiş ve sunulmuş gıdalardır. Dinimizde helal ve haram sınırları çok keskindir” dedi.
http://www.milliyet.com.tr/igdir-da-ar-ge-faaliyetleri-ve-mevcut-igdir-yerelhaber-1306850/
http://www.milliyet.com.tr/igdir-da-farkli-boyutlariyla-helal-gida-igdir-yerelhaber-1305309/