Sıra | Proje No | Yürütücü | Proje Adı | Başlama Tarihi | Bitiş Tarihi |
1 | 112O169 | Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tahsin YILMAZ | Ekzopolisakkarit (EPS) Üreten Laktik Asit Bakterilerinin Bazı Gıdaların Tekstürel, Reolojik ve Mikroyapısal Özelliklerine Etkisi | 2012 | 2014 |
2 | 110O214 | Doç. Dr. Osman SAĞDIÇ | Geleneksel Fermente Gilaburu (Viburnum opulus L.) Meyve Suyundan İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Probiyotik Özellikleri ve Endüstriyel Üretimde Kullanımları | 2012 | 2013 |
3 | 5130023 | Prof. Dr. Muhammet ARICI | Lale Taç Yapraklarindan Pilot Ölçekli Doğal Boya Üretimi | 2013 | 2015 |
4 | 113O448 | Yrd. Doç. Dr. Mehmet BAŞLAR | Sebzelerin Mikrobiyal ve Pestisit Güvenliğinin Sağlanmasında Ultrases ve Düşük Şiddet Elektrik Akımının Birlikte Kullanılma Olanaklarının Belirlenmesi | 2013 | 2016 |
5 | 112O533 | Doç. Dr. M. Tahsin YILMAZ | Türkiyede Ticari Olarak Yetiştirilen Farklı Türdeki Adaçayı Tohumlarından Optimum Koşullarda Endüstriyel Ölçekte Gam Üretimi ve Bu Gamların Fizikokimyasal, Kompozisyonel, Konformasyonel, Mikroyapisal, Teknolojik ve Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. | 2013 | 2016 |
6 | 112O828 | Doç. Dr. Talip KAHYAOĞLU | Ultrasonik Mozul (Titreşim) Başlıklı Püskürtmeli Kurutma Tekniği ile Mavi Yemiş Tozu ve Mikrokapsülü Üretimi | 2013 | 2014 |
7 | 114O391 | Prof. Dr. Muhammet ARICI | Fonksiyonel Bir Bileşen Olarak Gölevez (Colocasia esculenta L.Schott) Ununun Fırıncılık Ürünlerinde Kullanımı | 2014 | 2016 |
8 | 213S133 | Yrd. Doç. Dr. Muhammed Zeki DURAK | Metisiline Dirençli Staphylococcus Aureus (MRSA) ve Vankomisine Dirençli Enterokok (VRE) İnfeksiyonlarının Yüzey Plazmon Rezonans Tabanlı Kit Sistemi İle Hızlı ve Hassas Olarak Belirlenmesi | 2014 | 2017 |
9 | 214O417 | Yrd. Doç. Dr. Mehmet BAŞLAR | Şalgam Suyu Üretim Teknolojisinde Yeni Bir Yöntem Olarak Ultrason ve Ultraviyole İşlemlerinin Kullanım Olanaklarının Belirlenmesi | 2015 | |
10 | 5140052 | Yrd. Doç. Dr. Fatih TÖRNÜK | Ekmeklik Unların Pelemir (Cephalaria Syriaca L.) ile Kuvvetlendirilmesi: Pelemir Tohumunun Karakterizasyonu, Acılığın Giderilmesi ve Ekmekçilik Kalitesini Artırması Bakımından Değerlendirilmesi | 2015 | 2018 |
11 | 116G024 | Prof. Dr. OSMAN SAĞDIÇ | Ülkemize Özgü Yoğurt, Peynir Kültürü Geliştirilmesi Ve Pilot Ölçekte Üretimi | 2018 | Devam ediyor |
12 | 217O054 | Dr. Öğr. Üyesi Ömer Said TOKER | Endüstriyel Gıda Atıklarının Çikolata Türevi Ürünlerde Maliyet Optimizasyonu Amacı ile Kullanımı | 2018 | Devam ediyor |