<
Sıra |
Yıl |
Adı Soyadı |
Tez Konusu |
Danışman |
1 |
2014 |
Saniye AKDAŞ |
Mandalinaların farklı kurutma şartlarında biyoaktif bileşenlerinin degradasyon kinetikleri |
|
2 |
2015 |
Merve KAYA |
Sinbiyotik yoğurt üretimi ve reolojik, fonksiyonel ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi |
Doç.Dr. M. Zeki DURAK |
3 |
2015 |
Ayşegül BEŞİR |
|
|
4 |
2015 |
Gözde KUTLU |
Prof. Dr. M. Tahsin YILMAZ |
|
5 |
2015 |
Z. Hazal TEKİN |
|
|
6 |
2016 |
Ayşe Develioğlu ARSLAN |
Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ |
|
7 |
2016 |
Perihan Kübra AKMAN |
Prof. Dr. M. Tahsin YILMAZ |
|
8 |
2016 |
Eda ÇALIŞKAN |
İstanbul ilinde satışa sunulan pastalarda patojen bakteri varlığının incelenmesi |
Doç.Dr. Fatih TÖRNÜK |
9 |
2016 |
Elif Şeyma USLU |
Doç.Dr. Fatih TÖRNÜK |
|
10 |
2016 |
Miray SARDOĞAN |
Badem iç kabuğunun unlu mamullerde değerlendirilme imkânları |
Prof. Dr. Muhammet ARICI |
11 |
2016 |
Kübra ÖZKAN |
Fermentasyonun bazı sebzelerin biyoaktif özelliklerine etkisi |
Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ |
12 |
2016 |
Berivan ATA |
Sıcak suya daldırma yönteminin havucun raf ömrü ve kalitesine etkisi |
Prof. Dr. Muhammet ARICI |
13 |
2016 |
Hamza GÖKTAŞ |
Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ |
|
14 |
2016 |
Hakan BAŞDOĞAN |
Tahinlerdeki faz ayrımı ve reolojik özellikler üzerine ultrases işleminin etkisi |
Doç. Dr. Salih KARASU |
15 |
2016 |
Aslı MUSLU |
Prof. Dr. M. Tahsin YILMAZ |
|
16 |
2016 |
Mahmut KILIÇLI |
|
|
17 |
2016 |
Cansu AKGÜL |
Çölyak hastaları için ekmek yapımında gölevez (Colocasia esculenta (L.) Schott) yumrusunun kullanımı |
Prof. Dr. Muhammet ARICI |
18 |
2016 |
Nihan SAĞCAN |
Yeşil çaydan L-teanin ekstraksiyon optimizasyonu ve saflaştırılması |
Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ |
19 |
2016 |
G. Cansu FEYZİOĞLU |
Doç.Dr. Fatih TÖRNÜK |
|
20 |
2016 | A. Abdullah US | Yeşil çaylardan farklı yöntemlerle kateşin ve kafein ekstraksiyonu ve bunların saflaştırılması için uygun adsorbanların belirlenmesi | Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ |
21 |
2016 |
Ceyda VATANSEVER |
Prof. Dr. M. Tahsin YILMAZ |
|
22 |
2016 |
Hüma FERSAHOĞLU |
Farklı renklerdeki gülhatmi çiçeklerinin biyoaktif özellikleri |
Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ |
23 |
2017 |
Hasan YAMAN |
Santrifüj tekniği kullanılarak farklı devirlerde üretilen süzme yoğurdun çeşitli kalite özelliklerinin incelenmesi |
Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ |
24 |
2017 | M. Ümit İRKİLMEZ | Sürekli sistemlerde ultrases uygulamasının şalgam suyunun raf ömrü ve kalite özellikleri üzerine etkisi | Prof. Dr. Muhammet ARICI |
25 |
2017 | Olgun ÇIRAK | Fourier transform infrared (FT-IR) spektroskopisi ile sütte tür tayini yapılması | Doç. Dr. M. Zeki DURAK |
26 |
2017 | Tuğçem ÖZKAYA | Melastan dekstran üreten leuconostokların izolasyonu, desktran üretimi ve özellikleri | Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ |
27 |
2017 |
Alican AKÇİÇEK |
Soğuk pres tekniği ile elde edilen chia tohumu atıklarının salata sosu üretiminde kullanılması |
Doç. Dr. Salih KARASU |
28 |
2017 | Selma KAYACAN | Farklı monofloral arı polenlerinin gama ışınlama ve uv-c uygulaması ile dekontaminasyonu | Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ |
29 |
2017 | Saliha MEMİŞ | Çemen tohumu bazlı nanokil katkılı biyobozunur nanokompozit film üretimi ve karakterizasyonu | Doç. Dr. Fatih TÖRNÜK |
30 |
2017 |
Neyran ŞAHAN |
Buğday, maş fasulyesi ve yeşil mercimeğin çimlendirme öncesi bitki hidrosolleri ile dekontaminasyonu |
Doç. Dr. Fatih TÖRNÜK |
31 |
2017 | Umay Sevgi VARDAR | Patates lifinin karakterizasyonu ve glutensiz ekmeğin tekstürel ve teknolojik özelliklerine etkisi | Prof.Dr. M. Tahsin YILMAZ |
32 |
2017 |
Maral FARZAM |
Prof.Dr. Osman SAĞDIÇ |
|
33 |
2017 |
Adem CAN |
Süte yumurta ilavesinin üretilen çeşnili süzme yoğurtların bazı fizikokimyasal ve duyusal özelliklerine etkisi |
Doç. Dr. M. Zeki DURAK |
34 |
2017 | Kübra DOĞAN | Şalgam suyunun ultraviyole pastörizasyon koşullarının optimizasyonu ve raf ömrünün belirlenmesi | Doç. Dr. Fatih TÖRNÜK |
35 |
2017 |
F. Sema AKSOY |
Doç. Dr. Salih KARASU |
|
36 |
2017 |
Burcu YAŞAR |
Gölevez nişastasının yapısal, fizikokimyasal ve jelleşme özelliklerinin belirlenmesi |
Prof. Dr. Muhammet ARICI |
|
||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
& |