IFIS 2024 Uluslararası Gıda İnovasyonu ve Sürdürülebilirlik Kongresi

Sayın bilim insanı meslektaşlarımız,

Sizleri 16-18 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşecek olan Uluslararası Gıda İnovasyonu ve Sürdürülebilirlik Kongresi'ne (IFIS2024) davet ediyoruz.

İnovasyon ve sürdürülebilirlik kavramları sadece çeşitli alanlarda değil, Gıda Bilimi ve Teknolojisinde de hayati öneme sahiptir. Gıda alanında inovasyon ve sürdürülebilirlik süreçlerinin farklı disiplinlerin etkileşimi, üniversite-sanayi iş birliği ile yönetilmesi, güncel akademik ve sektörel gelişmelerin takip edilmesi akademi ve sanayi için vazgeçilmezdir. IFIS 2024, ekosistemleri, hayvan refahını ve insan refahını geliştirecek zengin araştırma bulgularını bir araya getirerek gıda inovasyonu ve sürdürülebilirliğinin tüm yönlerini ele alan bir platform görevi görecektir.

Kongremiz, dünya çapında saygın bilim insanları ve araştırmacılar arasında değerli etkileşimlerin sağlanmasını, yeni iş birliklerinin kurulmasını, mesleğe giren genç araştırmacıları bilimsel çalışmalara teşvik etmeyi, geleceğe daha iyi ve temiz bir dünya sağlamak için neler yapılabileceği konusunda tartışmaları teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Aynı zamanda gıda sektöründe yenilik ve sürdürülebilirlik kavramlarını kolektif olarak düşünmek ve geliştirmek için akademi ve endüstriyi bir araya getirmeyi hedeflemektedir.

IFIS2024 gıda inovasyonu ve sürdürülebilirliği kapsamında öncelikli olarak aşağıdaki konuları kapsamaktadır:

Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikler
Sürdürülebilir tarım
Gıda Endüstrisinde Yaşam Döngüsü Analizi
Gıda Sektöründe Su ve Karbon Ayak İzi Hesaplamaları

Kongremizde değerli bilimsel katkılarınızı aramızda görmekten onur duyarız.

16-18 Mayıs tarihleri arasında sizlerle İstanbul'da buluşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Saygılarımızla,
IFIS2024 Organizasyon Komitesi