Haberler ve EtkinliklerTüm Haberler

Kongre Duyurusu

Değerli Paydaşlarımız,

 

“ ARI ÜRÜNLERİ MÜKEMMELİYET MERKEZİ – ARAŞTIRMACI ARILAR” projemiz kapsamında düzenleyeceğimiz iki önemli etkinlik ile ilgili bilgiler aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Tarihleri ajandanıza kayıt etmenizi ve uygunluğunuz ölçüsünde katılım sağlamanızı önemle rica ederiz.

 

1. Uluslararası Kovandan Sofraya İzlenebilir Arı Ürünleri Kongresi

21-22 Mayıs tarihlerinde “Uluslararası Kovandan Sofraya Arı Ürünleri Kongresi ve Sergisini” Sheraton Maslak otelde düzenliyor olacağız. Kongre iyi arıcılık uygulamaları,  arı ürünlerinin kalitesi ve gıda güvenliği, hile tespit yöntemleri, orijin tespiti konularına odaklanıyor.

 

Bu etkinlik 2’si yurt dışından üniversite olmak üzere, İTÜ ve YTÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilmekte olan bir kongredir. Kongre web sitesinde detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

 

http://www.fhtt2015.org/tr/

 

Kongremiz uluslararası ve Dünya’nın çeşitli ülkelerinden çok sayıda bilim adamı katılacak. Dünya Arıcılar Birliği Başkanı ve Avrupa Arıcılar Birliği Başkanı da katılıyor kongremize. Ayrıca uluslararası bal yarışması da düzenliyoruz. Yarışmada değerlendirmeyi IHC – Uluslararası Bal Komisyonu üyeleri gerçekleştirecektir. Değerlendirme 19-20 Nisan tarihlerinden İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Arı Platformu toplantı odasında komisyon üyeleri tarafından yapılacaktır.

 

Yarışma üreticilere yönelik ve firmalar doğrudan katılamıyor ama tüm arıcılara açık. Yarışma son başvuru tarihi 1 Mayıs 2015.

 

2. Sektör Çalıştayı : 23 Mayıs Cumartesi günü Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde 10:00-13:00 saatleri arasında düzenlenecek olup, bu çalıştayda asıl amacımız özellikle sektördeki KOBİ’lerin ihtiyacı olan Ar-Ge konularının ve ihtiyaçlarının  belirlenmesi, ortak çalışma ve proje konularının belirlenmesi ve üniversite sanayi işbirliğinin artırılmasıdır.