Gıda Tematik Araştırma ve Uygulama laboratuvarımız 17 Aralık 2019 tarihinde açılmıştır. Pilot tesisimizde meyve sebze, et ürünleri, süt ürünleri, unlu mamüller ve şekerleme ve çikolata ürünlerinin işlenmesi ve paketlenmesine yönelik ekipmanlar yer almaktadır. Tesiste, spesifik ürün gruplarına yönelik ulusal ve uluslararası araştırma ve ürün geliştirme çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda yeni ürün geliştirme, ürün formülasyonlarında iyileştirme, farklı proses koşullarının denenmesi, proses optimizasyonu gibi çalışmalar yapılmaktadır. Pilot tesis, bölümümüzün teknolojik çalışmaları yanında sanayi kuruluşlarının deneme üretimlerine de açıktır.
Pilot tesisimizle ilgili görseller aşağıdadır.