TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) Başlıyor!

Lisans öğrencilerimizin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla STAR Programı hazırlanmış ve Proje tabanlı bu burs programına 12.709 öğrenci başvuru yapmıştır. Yapılan değerlendirmeler neticesinde 145 farklı üniversiteden, fen, mühendislik, sağlık ve sosyal ve beşeri bilimler alanlarında 134 farklı lisans programında öğrenim gören birinci sınıf öğrencileri de dahil olmak üzere 1.500 lisans öğrencisi STAR programına kabul edildi. Desteklenen öğrencilerimiz araştırma ekosistemine erken aşamada dahil olmaları ve bilimsel araştırma tecrübesi edinmelerinin yanı sıra, 6 ay süresince aylık 750 TL burs aldı.

Proje yürütücüleri ve öğrencilerden gelen yoğun talep ve araştırma ekosisteminin ihtiyaçları doğrultusunda proje tabanlı araştırma heyecanını toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak ülkemizde proje yapma çalışmalarının yaygınlaşmasına önemli katkılar sağlamak amacıyla STAR Programının 2021 yılında bir kez daha lisans öğrencileri için çağrıya açılacağı duyurusu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından 27 Eylül 2021 tarihinde ilan edilmiştir.
STAR programının 2021 yılı başvuruları iki aşamada yürütülecek olup öncelikle 11-26 Ağustos 2021 tarihleri arasında TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma proje yürütücüleri başvuru sistemine girerek hangi projelerine hangi bölümden öğrenci talep edeceklerini sisteme eklemişler ve toplamda onaylı/geçerli 1286 proje başvurusu alınmıştır.
Başvuruların ikinci aşamasında ise proje yürütücüleri tarafından sisteme eklenen projelere aşağıdaki koşulları sağlayan lisans öğrencileri e-bideb.tubitak.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapabilecektir:

• Üniversiteye giriş sıralaması 100.000 ve altında yer alan öğrencilerden not ortalaması 2.0 ve üstü olanlar
  • Üniversiteye giriş sıralaması 100.001 ve 150.000 arasında olan öğrencilerden not ortalaması 3.0 ve üstü olanlar
  • Üniversiteye giriş sıralaması 150.001 ve 200.000 arasında olan öğrencilerden not ortalaması 3.5 ve üstü olanlar

STAR programına dahil edilen proje listesine öğrenciler star.tubitak.gov.tr adresinden ulaşabileceklerdir.

04 Ekim 2021 tarihinde açılacak olan başvuru sistemi 15 Ekim 2021 tarihi saat 23:59’a kadar öğrencilerin proje tercih işlemleri devam edecek olup sisteme sadece başvuru koşullarını sağlayan öğrenciler erişebilecektir.

Öğrencilerin seçimi proje yürütücüleri tarafından yapılacaktır.  aşağıdaki görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) çağrı duyurusuna  buradan ulaşabilirsiniz.