Yüksek Lisans

<

Sıra

Yıl

Adı Soyadı

Tez Konusu

Danışman

1

2014

Saniye AKDAŞ

Mandalinaların farklı kurutma şartlarında biyoaktif bileşenlerinin degradasyon kinetikleri

 

2

2015

Merve KAYA

Sinbiyotik yoğurt üretimi ve reolojik, fonksiyonel ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi

Doç.Dr. M. Zeki DURAK

3

2015

Ayşegül BEŞİR

Formation of polymeric micro/nano particles and fibers including bitter melon (Momordica charantia L.) extract by electrospinning method

 

4

2015

Gözde KUTLU

Misk adaçayı (Salvia sclarea) tohumlarından optimum koşullarda üretilen gamın fizikokimyasal, kompozisyonel, konformasyonel ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi

Prof. Dr. M. Tahsin YILMAZ

5

2015

Z. Hazal TEKİN

Biberlerin kurutulmasında kalite özelliklerinin iyileştirilmesi amacıyla ultrason destekli vakum kurutma yönteminin uygulanması

 

6

2016

Ayşe Develioğlu ARSLAN

Un ve unlu mamullerde L-sistein tespitine yönelik kromotografik ve spektroskopik metotların geliştirilmesi

Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ

7

2016

Perihan Kübra AKMAN

Elektrodöndürme tekniği ile üretilen kurkumin yüklü gliadin nanoliflerinin üretimi ve karakterizasyonu

Prof. Dr. M. Tahsin YILMAZ

8

2016

Eda ÇALIŞKAN

İstanbul ilinde satışa sunulan pastalarda patojen bakteri varlığının incelenmesi

Doç.Dr. Fatih TÖRNÜK

9

2016

Elif Şeyma USLU

Zayıf unların ekmeklik kalitelerinin pelemir (Cephalaria syriaca) ekstraktı ilavesiyle geliştirilmesi

Doç.Dr. Fatih TÖRNÜK

10

2016

Miray SARDOĞAN

Badem iç kabuğunun unlu mamullerde değerlendirilme imkânları

Prof. Dr. Muhammet ARICI

11

2016

Kübra ÖZKAN

Fermentasyonun bazı sebzelerin biyoaktif özelliklerine etkisi

Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ

12

2016

Berivan ATA

Sıcak suya daldırma yönteminin havucun raf ömrü ve kalitesine etkisi

Prof. Dr. Muhammet ARICI

13

2016

Hamza GÖKTAŞ

Farklı polimerizasyon derecesine sahip inulinin kaplamalık çikolatada kullanım olanaklarının araştırılması

Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ

14

2016

Hakan BAŞDOĞAN

Tahinlerdeki faz ayrımı ve reolojik özellikler üzerine ultrases işleminin etkisi

Doç. Dr. Salih KARASU

15

2016

Aslı MUSLU

Gıda atıklarından elde edilen pektinin modifiye edilmesi, moleküler ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi

Prof. Dr. M. Tahsin YILMAZ

16

2016

Mahmut KILIÇLI

Marulların mikrobiyal güvenliğinin sağlanmasında düşük şiddetli elektrik akımı ve ultrases işlemlerinin etkisi

 

17

2016

Cansu AKGÜL

Çölyak hastaları için ekmek yapımında gölevez (Colocasia esculenta (L.) Schott) yumrusunun kullanımı

Prof. Dr. Muhammet ARICI

18

2016

Nihan SAĞCAN

Yeşil çaydan L-teanin ekstraksiyon optimizasyonu ve saflaştırılması

Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ

19

2016

G. Cansu FEYZİOĞLU

Satureja hortensis L. uçucu yağı yüklenmiş kitosan nanopartiküllerinin ve kitosan filmlerin üretimi ve karakterizasyonu

Doç.Dr. Fatih TÖRNÜK

20

2016 A. Abdullah US Yeşil çaylardan farklı yöntemlerle kateşin ve kafein ekstraksiyonu ve bunların saflaştırılması için uygun adsorbanların belirlenmesi Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ

21

2016

Ceyda VATANSEVER

Gıda endüstrisinde kullanılan glukomannan yapılı biyopolimerlerin kompozisyonel, moleküler, termal ve arayüzey (hava/su) özelliklerinin belirlenmesi

Prof. Dr. M. Tahsin YILMAZ

22

2016

Hüma FERSAHOĞLU

Farklı renklerdeki gülhatmi çiçeklerinin biyoaktif özellikleri

Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ

23

2017

Hasan YAMAN

Santrifüj tekniği kullanılarak farklı devirlerde üretilen süzme yoğurdun çeşitli kalite özelliklerinin incelenmesi

Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ

24

2017 M. Ümit İRKİLMEZ Sürekli sistemlerde ultrases uygulamasının şalgam suyunun raf ömrü ve kalite özellikleri üzerine etkisi Prof. Dr. Muhammet ARICI

25

2017 Olgun ÇIRAK  Fourier transform infrared (FT-IR) spektroskopisi ile sütte tür tayini yapılması Doç. Dr. M. Zeki DURAK

26

2017 Tuğçem ÖZKAYA Melastan dekstran üreten leuconostokların izolasyonu, desktran üretimi ve özellikleri Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ

27

2017

Alican AKÇİÇEK

Soğuk pres tekniği ile elde edilen chia tohumu atıklarının salata sosu üretiminde kullanılması

Doç. Dr. Salih KARASU

28

2017 Selma KAYACAN Farklı monofloral arı polenlerinin gama ışınlama ve uv-c uygulaması ile dekontaminasyonu Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ

29

2017 Saliha MEMİŞ Çemen tohumu bazlı nanokil katkılı biyobozunur nanokompozit film üretimi ve karakterizasyonu Doç. Dr. Fatih TÖRNÜK

30

2017

Neyran ŞAHAN

Buğday, maş fasulyesi ve yeşil mercimeğin çimlendirme öncesi bitki hidrosolleri ile dekontaminasyonu

Doç. Dr. Fatih TÖRNÜK

31

2017 Umay Sevgi VARDAR Patates lifinin karakterizasyonu ve glutensiz ekmeğin tekstürel ve teknolojik özelliklerine etkisi Prof.Dr. M. Tahsin YILMAZ

32

2017

Maral FARZAM

Deve sütünden ayran üretimi ve özellikleri

Prof.Dr. Osman SAĞDIÇ

33

2017

Adem CAN

Süte yumurta ilavesinin üretilen çeşnili süzme yoğurtların bazı fizikokimyasal ve duyusal özelliklerine etkisi

Doç. Dr. M. Zeki DURAK

34

2017 Kübra DOĞAN Şalgam suyunun ultraviyole pastörizasyon koşullarının optimizasyonu ve raf ömrünün belirlenmesi Doç. Dr. Fatih TÖRNÜK

35

2017

F. Sema AKSOY

Soğuk pres nar ve üzüm çekirdeği yağı atıklarından elde edilen ekstraktların enkapsülasyonu ve salata soslarının raf ömrü üzerine etkisi

Doç. Dr. Salih KARASU

36

2017

Burcu YAŞAR

Gölevez nişastasının yapısal, fizikokimyasal ve jelleşme özelliklerinin belirlenmesi

Prof. Dr. Muhammet ARICI

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

&