<
| Sıra | Yıl | Adı Soyadı | Tez Konusu | Danışman | 
| 1 | 2014 | Saniye AKDAŞ | Mandalinaların farklı kurutma şartlarında biyoaktif bileşenlerinin degradasyon kinetikleri | 
 | 
| 2 | 2015 | Merve KAYA | Sinbiyotik yoğurt üretimi ve reolojik, fonksiyonel ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi | Doç.Dr. M. Zeki DURAK | 
| 3 | 2015 | Ayşegül BEŞİR | 
 | |
| 4 | 2015 | Gözde KUTLU | Prof. Dr. M. Tahsin YILMAZ | |
| 5 | 2015 | Z. Hazal TEKİN | 
 | |
| 6 | 2016 | Ayşe Develioğlu ARSLAN | Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ | |
| 7 | 2016 | Perihan Kübra AKMAN | Prof. Dr. M. Tahsin YILMAZ | |
| 8 | 2016 | Eda ÇALIŞKAN | İstanbul ilinde satışa sunulan pastalarda patojen bakteri varlığının incelenmesi | Doç.Dr. Fatih TÖRNÜK | 
| 9 | 2016 | Elif Şeyma USLU | Doç.Dr. Fatih TÖRNÜK | |
| 10 | 2016 | Miray SARDOĞAN | Badem iç kabuğunun unlu mamullerde değerlendirilme imkânları | Prof. Dr. Muhammet ARICI | 
| 11 | 2016 | Kübra ÖZKAN | Fermentasyonun bazı sebzelerin biyoaktif özelliklerine etkisi | Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ | 
| 12 | 2016 | Berivan ATA | Sıcak suya daldırma yönteminin havucun raf ömrü ve kalitesine etkisi | Prof. Dr. Muhammet ARICI | 
| 13 | 2016 | Hamza GÖKTAŞ | Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ | |
| 14 | 2016 | Hakan BAŞDOĞAN | Tahinlerdeki faz ayrımı ve reolojik özellikler üzerine ultrases işleminin etkisi | Doç. Dr. Salih KARASU | 
| 15 | 2016 | Aslı MUSLU | Prof. Dr. M. Tahsin YILMAZ | |
| 16 | 2016 | Mahmut KILIÇLI | 
 | |
| 17 | 2016 | Cansu AKGÜL | Çölyak hastaları için ekmek yapımında gölevez (Colocasia esculenta (L.) Schott) yumrusunun kullanımı | Prof. Dr. Muhammet ARICI | 
| 18 | 2016 | Nihan SAĞCAN | Yeşil çaydan L-teanin ekstraksiyon optimizasyonu ve saflaştırılması | Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ | 
| 19 | 2016 | G. Cansu FEYZİOĞLU | Doç.Dr. Fatih TÖRNÜK | |
| 20 | 2016 | A. Abdullah US | Yeşil çaylardan farklı yöntemlerle kateşin ve kafein ekstraksiyonu ve bunların saflaştırılması için uygun adsorbanların belirlenmesi | Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ | 
| 21 | 2016 | Ceyda VATANSEVER | Prof. Dr. M. Tahsin YILMAZ | |
| 22 | 2016 | Hüma FERSAHOĞLU | Farklı renklerdeki gülhatmi çiçeklerinin biyoaktif özellikleri | Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ | 
| 23 | 2017 | Hasan YAMAN | Santrifüj tekniği kullanılarak farklı devirlerde üretilen süzme yoğurdun çeşitli kalite özelliklerinin incelenmesi | Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ | 
| 24 | 2017 | M. Ümit İRKİLMEZ | Sürekli sistemlerde ultrases uygulamasının şalgam suyunun raf ömrü ve kalite özellikleri üzerine etkisi | Prof. Dr. Muhammet ARICI | 
| 25 | 2017 | Olgun ÇIRAK | Fourier transform infrared (FT-IR) spektroskopisi ile sütte tür tayini yapılması | Doç. Dr. M. Zeki DURAK | 
| 26 | 2017 | Tuğçem ÖZKAYA | Melastan dekstran üreten leuconostokların izolasyonu, desktran üretimi ve özellikleri | Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ | 
| 27 | 2017 | Alican AKÇİÇEK | Soğuk pres tekniği ile elde edilen chia tohumu atıklarının salata sosu üretiminde kullanılması | Doç. Dr. Salih KARASU | 
| 28 | 2017 | Selma KAYACAN | Farklı monofloral arı polenlerinin gama ışınlama ve uv-c uygulaması ile dekontaminasyonu | Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ | 
| 29 | 2017 | Saliha MEMİŞ | Çemen tohumu bazlı nanokil katkılı biyobozunur nanokompozit film üretimi ve karakterizasyonu | Doç. Dr. Fatih TÖRNÜK | 
| 30 | 2017 | Neyran ŞAHAN | Buğday, maş fasulyesi ve yeşil mercimeğin çimlendirme öncesi bitki hidrosolleri ile dekontaminasyonu | Doç. Dr. Fatih TÖRNÜK | 
| 31 | 2017 | Umay Sevgi VARDAR | Patates lifinin karakterizasyonu ve glutensiz ekmeğin tekstürel ve teknolojik özelliklerine etkisi | Prof.Dr. M. Tahsin YILMAZ | 
| 32 | 2017 | Maral FARZAM | Prof.Dr. Osman SAĞDIÇ | |
| 33 | 2017 | Adem CAN | Süte yumurta ilavesinin üretilen çeşnili süzme yoğurtların bazı fizikokimyasal ve duyusal özelliklerine etkisi | Doç. Dr. M. Zeki DURAK | 
| 34 | 2017 | Kübra DOĞAN | Şalgam suyunun ultraviyole pastörizasyon koşullarının optimizasyonu ve raf ömrünün belirlenmesi | Doç. Dr. Fatih TÖRNÜK | 
| 35 | 2017 | F. Sema AKSOY | Doç. Dr. Salih KARASU | |
| 36 | 2017 | Burcu YAŞAR | Gölevez nişastasının yapısal, fizikokimyasal ve jelleşme özelliklerinin belirlenmesi | Prof. Dr. Muhammet ARICI | 
| 
 | ||||
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | & |